11 ianuarie in istorie! Se naste o VOCE care a castigat Grammy pe banda rulanta

0
388

maryMary J. Blige (n. 11 ianuarie 1971) este o cântăreață, compozitoare și actriță americană, care a primit nouă premii Grammy, avand peste 30 de nominalizari la celebrele premii muzicale.

S-a nascut in Bronx, insa a crescut in Sud, in orasul Savannah (in care este plasata si o parte din actiunea celebrului film „Pe aripile vantului”).

Asadar, nu putea debuta altfel decat cantand in corul unei biserici. Interesul ei pentru un alt gen de muzica se manifesta prin inregistrarea unei casete demo, „Caught In Rapture”, inregistrata in studioul de Karaoke al unui supermarket.

Mary J. Blige isi pastreaza insa orientarea spre stilul soul, prin albumul de debut „What’s the 411?”, lansat in 1992 si pe care apar raperi consacrati precum Heavy D. sau Grand Puba.

Primul extras pe single, „Real love”, i-a adus artistei calificativul de cea mai buna debutanta a anului. Cel de-al treilea album, „Share My World”, ajunge pe locul 1 in topul american, in clasamente intrand de asemenea si extrasele pe single „Everything”, „I Can Love You” si „Love Is All We Need”.

Alaturi de acestea, unele dintre cele mai romantice si de succes cantece ale artistei sunt: „Not Gon’ Cry”, „As” ( impreuna cu George Michael) sau „Seven Days”.

In anul 2011, Mary J. Blige a lansat cel de-al 10-lea album de studio al carui titlu este asemenator cu al celui aparut in 1994, „My Life II… The Journey Continues (Act 1)”, si al carui prim extras pe single este piesa „25/8”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.