12 august. La mulți ani, Marius Florea Vizante!

0
163

restul-e-tacere-525389lActorul Marius Florea Vizante s-a născut în data de 12 august 1972, în orașul Oradea.

El a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1997, la clasa profesorului Gelu Colceag.

Joacă teatru din 1991, când interpreta pe scena Teatrului de Comedie din capitală rolul lui Maurice din spectacolul “Papagalul verde“, de Arthur Schnitzler. După absolvirea facultăţii a jucat pe scenele bucureştene. La Teatrul Naţional a interpretat roluri ca Gary, în “Satana cel bun şi drept“, de Tudor Popescu, Bila, în “Dragoste în hala de peşte“, de Israel Horovitz, Vulcan, în “Nişte români“, de Radu Gabriel, Sancho, în “Omul din La Mancha“, de Dalla Wassermann, etc.

La Teatrul Lucia Sturdza Bulandra a jucat în piese ca “O scrisoare pierdută“, de I.L. Caragiale sau “Lecţia“, de Eugene Ionesco. La Teatrul Nottara a fost Podkalesin din “Căsătoria“, de N.V. Gogol, a jucat în “Cazul Gavrilescu“, după Mircea Eliade.

Pe scena Teatrului de Comedie a jucat în rolul lui Bebe din “Escu“, de Tudor Muşătescu, Albert din “Audiţia“, de Alexandr Galin, Valer din “Avarul indrăgostit“, de Cristian Juncu după Moliere, Elling din piesa cu acelaşi nume de Axel Hellstenius şi Petter Næss.

Pe marele ecran a debutat în anul 1993 cu filmul “È pericoloso sporgersi“, regizat de Nae Caranfil. A jucat apoi în “În fiecare zi e noapte“ (1995), “Cowboy & Alliens“ (1998), “Fii cu ochii pe fericire“ (1998), “Excalibur Kid – Zack și Sabia vrăjită“ (1999), “Filantropica“ (2002), “Margo“ (2006), “Imprevizibilii“ (2007), “Ticăloșii“ (2007), “Restul e tăcere“ (2008), “Cocos Nucifera“ (2009).

La televiziune a debutat în anul 1997, când juca în Arlechino, urmat de “Ultimul stinge lumina“ (2003), “Ai lu’ Gorobete“ (2004). A apărut în spectacole de divertisment, a făcut parte din grupul comic “Vouă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.