14 august. La mulți ani, Halle Berry!

0
333

Halle_BerryHalle Maria Berry s-a născut în data de 14 August 1966 în Cleveland, Ohio. Ea și Heidi, sora ei mai mare, au fost crescute de mama lor Judith, soră medicală într-un spital de psihiatrie. Tatăl lor le-a părăsit atunci când Halle Berry avea doar 4 ani și copilăria ei nu a fost una ușoară.

Determinată să reușească în ciuda privirilor sceptice datorate culorii pielii Halle Berry a reușit să își facă puțini prieteni și a început să viseze să devină actriță. Până să termine liceul, Halle Berry ajunsese majoretă, onorabil membru în departamentul de știință, editor la ziarul școlii, șefă de clasă și Regină a Balului, la terminarea liceului. În 1983, pe când avea doar 17 ani, iubitul ei de atunci a înscris-o Miss Teen Ohio, iar Halle Berry a reușit să câștige această competiție. A ajuns apoi să câștige și alte competiții importante, incluzând Miss Teen All-American, Miss USA și chiar Miss World. În timp ce continua să câștige concurs după concurs, Halle Berry a continuat să studieze la Cleveland Cuyahoga Community College până în 1986, la secția de jurnalism.

Din păcate, Halle Berry nu a obținut diploma dorită și a abandonat școala pentru a urma o carieră în modeling, apoi a început să studieze actoria în Chicago. A participat la audițiile pentru filmul „Charlie’s Angels”, regizat de Aaron Spelling, însă nu a obținut rolul. Cu toate acestea, Spelling a încurajat-o să își urmeze visul de a deveni actriță. S-a decis să se mute în Manhattan, unde a găsit imediat de lucru într-un serial TV, „Living Dolls”. Deși serialul a avut o viață scurtă, Halle era tot mai hotărâtă să ajungă o mare actriță.

Prima oportunitate serioasă a apărut în 1991, când Spike Lee a selectat-o pe Halle Berry pentru a juca în filmul său „Jungle Fever”, alături de Samuel L. Jackson. Halle trebuia să joace rolul unei dependente de droguri. A fost atât de hotărâtă să își joace rolul la perfecție încât înainte de filmări a intervievat câțiva dependenți de droguri. Mai mult, a refuzat să se spele timp de 10 zile, înainte de filmări.

La scurt timp după acest rol, Halle Berry s-a întors la televiziune cu un rol în telenovela „Knots Landing” în 1991. Însă, mare ei dorință era aceea de a apărea pe marele ecran așa că la scurt timp a apărut în „The Last Boy Scout” (1991), jucând rolul prietenei exotice a lui Damon Wayans. În același film a mai jucat și celebrul Bruce Willis. În 1992, Halle Berry a primit un rol principal, alături de „omul comedie”, Eddie Murphy în „Boomerand”. Un an mai târziu, în 1993 s-a măritat cu Atlanta Braves. Din păcate, căsătoria nu a rezistat și cei doi au divorțat în anul 1996.

Halle Berry s-a decis să accepte un rol ceva mai simplu așa că a jucat în filmul „The Flinstones” în 1994 însă atracția ei pentru marele ecran și rolurile importante au determinat-o să apară în „Losing Isaiah” în 1995, rol în urma căruia, actrița a ajuns să fie considerată una dintre marile vedete de la Hollywood. Din păcate, Halle Berry a pierdut o mare oportunitate atunci când a refuzat rolul principal în „Speed”, rol ce avea să facă minuni ulterior pentru cariera Sandrei Bullock. Alte filme în care a jucat Halle Berry sunt: „Executive Decision” (1996), „Race the Sun” (1996), „B*A*P*S” (1997), „Bulworth” și „Introducing Dorothy Dandridge”, în 1999. Pentru acest rol, Halle Berry a primit un Glob de Aur și un premiu Grammy pentru „Cea mai bună actriță într-un miniserial TV”.

În anul 2000, Halle Berry a jucat rolul lui Storm (Orono Munroe) în adaptarea benzilor desenate „X-Men” alături de mutanții Rebecca Romijn și Famke Janssen. În același an, Halle Berry a devenit imaginea Revlon. Apoi, pentru că a fost diagnosticatî cu diabet, Halle Berry a devenit un avid voluntar pentru Juvenile Diabetes Association.

Din păcate, în același an 2000, Halle Berry a avut parte de un proces pentru agresiune. Pentru că a refuzat să se apere, judecătorul a condamnat-o la 200 de ore de muncă în folosul comunității. În 2001, a stârnit interesul media atunci când a primit 500.000$ pentru a-și arăta sânii în producția „Swordfish”. Tot în 2001, Halle Berry s-a măritat cu cântărețul Eric Benet însă cei doi au divorțat doi ani mai târziu, în anul 2003.

Anul 2001 nu a fost în totalitate rău pentru Halle Berry. În 2002 a primit premiul SAG pentru „Cea mai bună actriță” pentru rolul din „Monster’s Ball” și a făcut istorie atunci când a devenit prima actriță de culoare ce câștiga un premiu Oscar pentru „Cea mai buna actriță”, în același an 2002. Acest premiu Oscar i-a consolidat poziția de actriță de top la Hollywood. Cu toate acestea, premiul câștigat nu a determinat-o să renunțe la blockbustere, iar în 2002 a jucat într-un film marca James Bond, „Die Another Day”. În 2003, a continuat această serie cu un rol în „X2” și apoi în al doilea film din seria „X-Men”.

Următoarea apariție pentru Halle Berry a fost cea din thriller-ul psihologic „Gothika” în 2003 și „Catwoman” în 2004. Totuși, a arătat tuturor că are simțul umorului atunci când a fost să își ridice premiul „Zmeura de Aur” pentru cea mai proastă actriță pentru rolul ei din „Catwoman”. Mai târziu, în același an, Halle Berry a ajuns iar în centrul atenției atunci când a fost făcut public numele fostului ei prieten, ce a abuzat de ea: Wesley Snipes. Halle Berry nu a recunoscut niciodată acest lucru.

În anul 2005, Halle Berry a apărut în filmul de televiziune „Their Eyes Were Watching God” și și-a împrumutat vocea pentru producția de animație „Robots”. În 2006, Halle Berry a jucat în alte câteva filme de succes precum „X-Men: the Final Stand”, a treia continuare a seriei „X-Men” și thriller-ul „Perfect Stranger”. În aceeași perioadă, Halle Berry a fost numită noua față a mărcii Versace. În urma unei ședințe foto, Halle Berry și-a cunoscut viitorul iubit, top modelul Gabriel Aubry.

În 2007, după ce a jucat în „Things We Lost in the Fire”, Halle Berry a confirmat că este însărcinată, purtând copilul lui Gabriel Aubry. Pe 16 Martie 2008, Halle Berry a născut o fetiță.

În ultimii ani a mai jucat în filme ca: „Dark Tide” (2012), „Cloud Atlas” (2012), „Movie 43” (2013), „The Call” (2013) sau X-Men: „Days of Future Past” (2014).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.