21 iunie. La mulți ani, Keo!

0
180

Cosmin Mustață s-a născut în România, pe 21 iunie 1985, însă a copilărit și crescut în Geneva – Elveția, unde s-a mutat cu părinții lui, imediat după nașterea sa.

A început sâ cante la pian când avea 12 ani și a scris primele sale cântece la 14 ani. 2 ani mai târziu s-a implicat în primul său proiect muzical, alături de ‘I scream’, o trupă de pop-rock de succes în Geneva. A cântat alături de ei pe perioada liceului, apoi a intrat în trupa de jazz-rock instrumental ‘Extravaganza’, pentru doar trei luni.

S-a mutat apoi în Los Angeles pentru a-și continua studiile, perioadă în care și-a îmbogățit activitatea muzicală. Întors în Elveția a înființat trupa ‘The Park’, cu care Keo a cunoscut realizarea pe plan muzical. În 2002 au scos albumul de mare succes în Elveția, ‘Spiders of addiction’, ocupând poziția a treia în topuri. Trupa a ajuns să cânte și în deschiderea unui concert al lui David Bowie în Montreux, acesta fiind unul dintre idolii lui Keo.

În 2005, Keo se întoarce în România și începe o carieră solo. Single-ul său de debut, ‘Azi vii, mâine pleci’ a fost lansat în septembrie 2005 și a ajuns numărul 1 în MTV Top 20 în numai 3 săptămâni. Piesa s-a menținut în Romanian Top 100 pentru șapte luni dintre care trei luni a fost numărul 1. Albumul său de debut, ‘Fără Aripi’ a primit Discul de Aur în decembrie 2005.

În anul 2008 a colaborat cu Puya la melodia ‘Viață nouă’. În ianuarie 2010 a lansat melodia ‘Upside down’ împreună cu Alexandra Ungureanu. În calitate de compozitor și producător, Keo mai avut colaborări cu Andreea Bălan, Massari, Proconsul, Catalin Josan, Blaxy Girls, Anna Lesko, Cristina Rus, Tina G și Cristi Stanciu.
Keo s-a remarcat atât prin muzică, dar și datorită relației pe care a avut-o cu cântăreața Andreea Balan până în aprilie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.