23 iunie. La mulți ani, Duffy!

0
337

Aimee Ann Duffy, cunoscută sub numele de Duffy este cântăreață, compozitoare și ocazional actriță. Ea a fost pasionată de muzică încă din copilărie, astfel că a început să cânte de când avea 6 ani.

La vârsta de 15 ani a început să cânte în diferite trupe locale, și a petrecut chiar un an de zile în Elveția colaborând cu producătorul Soren Mounir, sub numele Soulego. S-a întors în Țara Galilor în 2003 și a fost invitată să apară la ‘Wawffactor’ un show de talente televizat, unde deși s-a așteptat să câștige, a ieșit pe locul 2. În 2004, după succesul de la concurs, a înregistrat ‘Aimee Duffy’, iar mai târziu, în 2008, a atins succesul în topuri, ajungând pe locul 1.

Între 2004 și 2008, a apărut în mai multe emisiuni cunoscute, ca ‘See you in the morning’, ‘Later with Jools Holland’, ‘Hootenanny’ și ‘The culture show’.

Albumul său de debut ‘Rockferry’ a intrat în ‘UK Album Chart’ pe primul loc, fiind cel mai bine vândut album din regatul Unit în anul 2008. Albumul a primit discul de platină și a vândut peste 6 milioane de copii în întreaga lume, cu hit-uri ca ‘Mercy’ și ‘Warwick Avenue’.

Cu hitul ‘Mercy’ Duffy a devenit prima femeie britanică, în 25 de ani, care a ajuns numărul unu în UK Singles Chart. În 2009 a câștigat trei premii Brit ‘Bristish Breakthrough’, ‘Best female solo’ și ‘Best British Album’, plus premiul Grammy pentru ‘Best pop vocal album’ cu ‘Rockeferry’ și a fost nominalizată la încă două premii Grammy.

În anul 2010, Duffy a lansat al doilea album, ‘Endlessly’ și și-a făcut debutul în actorie în filmul ‘Patagonia’. În următorii doi ani, a ratat niște concerte și apariții în public, dezamăgind fanii din Monaco și Dubai. În septembrie 2013 Duffy i-a adus un tribut lui Edith Piaf, susținând o performanță live în New York City, pentru prima dată în trei ani.

La Festivalul de Film de la Cannes din 2014, publicul a fost anunțat că Duffy va reveni în atenția tuturor cu un rol principal în filmul Secret Love, la al cărui soundtrack și-a adus deja contribuția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.