23 martie in istorie! Ne parasea una din cele mai bune si frumoase ACTRITE! O recunosti?

0
635

lizElizabeth Taylor s-a nascut la 27 februarie 1932, la Hampstead, lângă Londra. A primit de două ori Premiul Oscar şi a primit Premiul pentru întreaga carieră de la „American Film Institute”.

Elizabeth Taylor a murit miercuri, 23 martie 2011, la vârsta de 79 de ani.

Elizabeth Rosemond Taylor s-a născut într-o familie de americani stabiliţi la Londra, la 27 februarie 1932. Familia ei s-a mutat în SUA, în 1942, când a jucat în primul ei film, la vârsta de 10 ani. Este vorba despre pelicula ‘Lassie se întoarce’, urmată de o lungă serie de succese cinematografice. În 1958, când avea 26 de ani, jucase deja in 28 de filme si fusese nominalizata de trei ori pentru Oscar. A fost cea mai rasfatata actrita de la Hollywood. Criticii spun ca a fost si cea mai „scumpa”. Numai pentru „Cleopatra” a primit, in 1962, peste un milion de dolari. Liz Taylor are 4 copii şi nouă nepoţi. A apărut pe coperta revistei People de 14 ori, fiind devansată doar de prinţesa Diana. A fost aleasă în 1995 printre cele mai sexy 100 de actriţe din istoria cinematografiei şi a fost aleasă a 11-a cea mai mare actriţă a tuturor timpurilor.

Elizabeth Taylor a jucat în peste 50 de filme şi a reuşit să câştige premii la aproape toate festivalurile de film. În 1960 a primit un premiu Oscar pentru filmul ‘Butterfield 8’, iar în 1966 un Oscar şi Premiul Academiei Britanice pentru ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf?’. De asemenea, actriţa a câştiga premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de la Berlin. A primit Premiul Academiei de Film pentru întrega carieră, în 1993. Actriţa a participat la numeroase acţiuni caritabile, pentru a strânge fonduri dedicate luptei împotriva maladiei SIDA, de la începutul anilor 1980, devenind o puternică forţă de mobilizare. În 1991, Taylor a pus bazele fundaţiei ‘Elizabeth Taylor AIDS Foundation’ (ETAF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.