24 iulie. La mulți ani, Jeniffer Lopez!

0
488

Jennifer Lynn Lopez s-a născut pe 24 iulie 1969 în Bronx, New York și este o cunoscută cântăreață, actriță, producător, dansatoare, personalitate de televiziune și designer.

Este cea mai bogată descendentă latino americană conform Forbes și cea mai influentă artistă hispanică după clasamentul “100 Most Influential Hispanics” realizat de People en Espanol. A lansat colecții de modă, parfumuri și este susținătoare a Children’s Hospital Los Angeles. Jeniffer și-a petrecut întreaga carieră academică în școli catolice, terminând studiile la Liceul Preston din Bronx. Și-a finanțat singură lecții de dans și de cântat de la vârsta de 19 ani. După ce a studiat un semestru la Colegiul Baruch și-a împărțit timpul lucrând ca notar public la un birou juridic, dând lecții de dans și dansând în cluburi de noapte în Manhattan.

În anul 1987 a avut un mic rol în “My Little Girl”. După luni de audiții pentru roluri de dansatoare, a fost aleasă ca dansatoare în mai multe videoclipuri rap, a apărut în 1990 într-un episod “Yo! MTV Raps”, a fost dansator pentru New Kids on the Block.

Primul său job mai important ca dansatoare, a fost “Fly Girl” în “In Living Color” între 1991-1993. La scurt timp după aceea a devenit dansatoare pentru Janet Jackson și a apărut în videoclipul ei “That’s the Way Love Goes” în anul 1993. Și-a început cariera de actriță în serialul “South Central”, apoi a mai apărut în “Second Chances” și “Hotel Malibu”. Au urmat apoi roluri în “Money Train”, “Jack” și “Blood and Wine”. Primul său rol principal a fost în filmul biografic “Selena” în anul 1997, pentru care a primit premiul ALMA ca Outstanding Actress și o nominalizare la Globul de aur pentru “Best Actress-Motion Picture Musical or Comedy”.

Cel de-al doilea premiu ALMA l-a primit pentru interpretarea sa din “Out of Sight” în 1998. În anul 1997 a mai apărut în două filme importante, în filmul de groază “Anaconda” și în “U Turn”. A jucat apoi în comedii romantice ca “The Wedding Planner” în 2001, “Angel Eyes” în același an, “Maid in Manhattan” în 2002. Jeniffer Lopez a avut mare succes comercial cu “Shall We Dance?” în 2004 și “Monster in Law” un an mai târziu. A mai jucat apoi în “Gigli”, în august 2007 a colaborat cu soțul său la “El Cantante” iar în 2010 a apărut în comedia romantică “The Back-up Plan”.

Cariera sa muzicală a fost de asemenea un mare succes, în 1999 a lansat albumul de debut “On the 6”, a urmat apoi doi ani mai târziu “J.Lo” care s-a vândut în peste 8 milioane de copii în întreaga lume. Albumul “j to tha L-O!; The Remixes” lansat în 2002 a fost al doilea album care a debutat pe locul 1 în Billboard 200. Cel de-al treilea și al patrulea album “This Is Me…Then” lansat în 2002 și “Rebirth” lansat în 2005 au ajuns pe locul 2 în Billboard 200.

Doi ani mai târziu a lansat două albume, primul in spaniolă “Como Ama una Mujer” și al doilea în engleză “Brave”. În 2003 a câștigat American Music Award pentru “Favorite Pop/Rock Female Artist” iar în 2007 American Music Award pentru “Favorite Latin Artist”. După sarcina din 2007 a lucrat la cel de-al șaptelea album al său “Love” care a fost programat să apară în vara lui 2010.

Până în prezent Lopez a vândut peste 25 de milioane de albume în întreaga lume, s-a clasat pe locul 27 în topul Artists of the 2000-2010 decade realizat de Billboard.

Ultimele filme în care a mai apărut sunt: ”Ice Age: Continental Drift / Epoca de gheaţă 4” (2012), ”Parker, The Boy Next Door” (2013), ”Lila & Eve” (2015) și ”Home” (2015).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.