26 iulie. La mulți ani, Sandra Bullock!

0
656

Sandra Annette Bullock s-a născut în Arlington, Virginia, la data de 26 iulie 1964.

A devenit celebră în anii ’90, după ce a interpretat roluri principale în mai multe filme ce au avut un mare succes în rândul publicului, cum ar fi „Speed” și „While You Were Sleeping”. Succesul ei a crescut și mai mult odată cu rolul din filmul „Miss Congeniality” și a devenit una dintre actrițele cele mai cunoscute de la Hollywood. Este clasată pe locul 14 în topul celor mai bogate celebrități feminine, cu o avere de aproximativ 85 milioane dolari, la începutul anului 2007.

Mama sa se numea Helga D. Meyer, o cântăreață la opera din Germania, iar tatal ei se numea John W Bullock, un furnizor de materiale la Pentagon. Bunicul din partea mamei era un savant din Nuremberg, Germania. Bullock a trait acolo până la vârsta de 12 ani, unde a cântat în corul de copii al operei de la Staatstheater Nurnberg. Călătorea în mod frecvent cu mama sa în turneele operei, și și-a petrecut o mare parte din copilarie în Germania și în alte părți ale Europei. În copilarie a studiat baletul și artele vocale.

S-a înscris la Liceul Washington-Lee unde a devenit majoretă, a participat la spectacolele de teatru ale școlii și și-a dat întâlniri cu jucătorii de fotbal. A absolvit în anul 1982 și s-a înscris la Universitatea de Est din Carolina, Greenville. În aceeași perioadă, a muncit ca ospătar la un restaurant. Mai târziu, a părăsit școala pe parcursul ultimului an, pentru a lua cursuri de actorie. S-a mutat la Manhattan pentru a se înscrie la audiții și s-a întreținut din banii câștigați dintr-o mulțime de slujbe ciudate. Bullock și-a absolvit ulterior studiile și i s-a acordat licența. Vorbește în mod fluent limba germană.

A fost logodită o dată cu actorul Tate Donovan, pe care l-a întâlnit pe când filma „Love Potion No. 9”. Relația lor a durat patru ani. Anterior, s-a întâlnit cu jucătorul de fotbal Troy Aikman, chitaristul Guy Forsythe, Bob Schneider, Ryan Gosling și Matthew McConaughey. Printre prietenii celebri ai Sandrei se află și Heather Burns și Hugh Grant.

Bullock s-a măritat la data de 16 iulie 2005, cu creatorul de motociclete Jesse James. S-au cunoscut când Bullock a vrut să îi facă o surpriză finului ei în vârstă de 10 ani, care era fan al lui James, și l-a chemat la petrecerea de ziua acestuia.

La data de 20 decembrie 2000, Bullock a supraviețuit unui accident de avion în Aeroportul Jackson Hole. Când s-au întâmplat evenimentele de la 11 septembrie 2001, Sandra stătea la Soho Grand Hotel, la numai 20 de blocuri de World Trade Center. A văzut atacurile din camera de hotel și a mers la cel mai apropiat spital pentru a oferi ajutor. Deoarece toate liniile telefonice din New York erau distruse, și-a petrecut întreaga zi folosindu-și propriul Palm Pilot pentru a trimite e-mailuri din partea pacienților, familiilor îngrijorate.

Bullock a donat de două ori câte 1 milion de dolari Crucii Roșii din America.
În data de 18 aprilie 2009, în timp ce Bullock se afla în Massachusetts, să filmeze filmul „The Proposal”, ea și soțul ei James conduceau un SUV ce a fost lovit din plin de un șofer beat. Nu au fost daune majore.

Bullock a primit o mulțime de premii pentru cariera sa, printre care un „Screen Actors Guild” și a fost nominalizată de două ori la Globul de Aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.