3 iulie. La mulți ani, Tom Cruise!

0
280

Tom Cruise s-a născut în Stockholm, Stockholms län, Suedia, la data de 7 martie 1962 și este cea mai puternică celebritate din lume a anului 2006, după Revista Forbes.

El a fost nominalizat la trei premii Oscar și a câștigat trei Premii Globul de Aur. Primul său rol principal l-a avut în anul 1983 în filmul ‘Risky Business’, care a fost descris ca fiind ‘un film clasic al Generației X’, precum și o ‘promovare în carieră’ pentru actorul suedez.

După ce a jucat rolul unui pilot erou în filmul de succes, ‘Top Gun’ (1986), Tom a continuat în acestă direcție, jucând ca agent secret într-o serie din ‘Mission Impossible’, filme de acțiune din anii 1990 și anii 2000. În plus, pe lângă aceste roluri eroice, el a jucat și alte roluri cum ar fi cel al unui guru misoginist de sex masculin în ‘Magnolia’ (1999) și un criminal crud și sociopat, în thriller-ul lui Michael Mann, ‘Collateral’ (2004).

În 2005, jurnalistul la Hollywood, Edward Jay Epstein a susținut că Tom Cruise este unul dintre puținii producători (ceilalți fiind George Lucas, Steven Spielberg și Jerry Bruckheimer) care sunt în măsură să garanteze succesul unui film de miliarde de dolari. Începând cu anul 2005, Cruise și Paula Wagner au fost responsabili de studioul de film United Artists, cu Cruise ca producător și vedetă, iar Wagner ca director executiv.

Actorul este, de asemenea, cunoscut pentru sprijinul controversat și aderarea la Biserica Scientologică.

Câteva întâmplări ciudate au avut loc în viața lui Tom Cruise în anul 1996, acesta fiind pus în postura de salvator de trei ori: a găsit o femeie rănită într-un accident de mașină, a transportat-o până la spital și a plătit costul operațiilor, a ajutat câțiva puști, gata să fie striviți de mulțime și a salvat câțiva oameni dintr-un incendiu iscat pe un yacht.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.