3 soluții pentru a elimina chimicalele din legume și fructe pentru o viață sănătoasă

0
2423

6-cai-de-a-include-mai-multe-fructe-si-legume-in-alimentatie

Majoritatea legumelor și fructelor din comerț sunt tratate cu substanțe chimice care le fac periculoase pentru oamenii care le consumă zilnic. Ierbicidele, pesticidele și alte bacterii care ajung în contact cu acestea, pot fi îndepărtate însă, prin folosirea unor soluţii de curăţare. Asta deoarece simpla spălare cu apă nu le va îndepărta, spun experții în nutriție.

Trei dintre metodele sugerate de specialiștii din domeniu sunt următoarele:

1. Bicarbonatul de sodiu.
Adaugă trei sau patru lingurițe de praf de bicarbonat de sodiu într-un vas în care ai așezat legumele și fructele. Le lași câteva minute în această soluție apoi le speli bine cu apă rece.

2. Apa cu oțet
Umple un bol mare cu apă în care toarnă oţet de mere. La un litru de apă se va adăuga aproximativ o lingură de oţet. Legumele și fructele se vor lăsa 10 minute în apa cu oțet apoi se vor scoate și se vor clăti bine tot cu apă rece. În cazul legumelor mai greu de curățat, cum ar fi cartofii, morcovii sau păstârnacul, puteţi folosi o perie curată pentru a le curăța.

3. Aparatul cu apă activă
Dacă ești adeptul tehnologiei și dispui de un buget mai consistent, s-a inventat un aparat disponibil de puţin timp pe piaţă, care foloseşte “apă activă” ce descompune chimicalele de pe suprafaţa legumelor și fructelor transformându-le în substanţe inofensive.

Iată câteva soluții simple pentru o viață sănătoasă. Tu folosești vreo metodă similară pentru a te asigura că vegetalele pe care le consumi sunt cu adevărat curate?

Sursa : http://www.frunza-verde.ro/trei-metode-eficiente-prin-care-se-pot-scoate-chimicalele-din-legume-si-fructe

Sursa foto: studentie.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.