30 iunie. La mulți ani, C.R.B.L!

0
393

Eduard Mihai Andreianu, cunoscut publicului sub numele de scenă CRBL s-a născut în 30 iunie 1978, la Pitesti. Fiind pasionat de muzică încă din adolescență, a cântat la început în trupa Trivale, apoi a înființat grupul ‘Mesaj nou’, cu care a semnat un contract și cu o casă de discuri.

În anul 1994, la Palatul Copiilor din Pitești s-a înființat prima trupă de dans modern din care a făcut parte și CRBL. A fost declarat cel mai bun dansator din trupa Trivale, a devenit coregraful lor, ajungând apoi în scurt timp să câștige multe premii la concursurile de dans din țară.

În anul 1998 a pus pe picioare o nouă trupă de dans, numită ‘Protest’, care era compusă din patru membri și cu care a participat la numeroase evenimente, iar la sfarsitul lui 1999 a schimbat numele trupei in ‘Mesaj Nou’. Tot în același an s-a angajat la Teatrul Al. Davila din Pitești, la secția Estrada. Trupa Simplu a luat naștere în anul 2000 prin fuziunea a două grupuri de break dance ‘Mesaj nou’ din Pitești și ‘Extreme’ din București, noua trupă fiind compusă din Omul Negru, Smiley, Piticu, Francezu și CRBL.

Alături de trupă a avut numeroase concerte și turnee atât în țară, cât și în străinătate. Pe lângă muzică a cochetat și cu actoria, jucându-și propriul rol în filmul ‘Un film simplu’, lansat în 2008.

Ulterior, în anul 2010, CRBL s-a lansat și într-o carieră solo, primul videoclip realizat fiind ‘Romanu’ n-are noroc’, pentru care a obținut o nominalizare la premiile Romanian Music Awards din 2011..

CRBL are experiență în domeniul coregrafic, a experimentat atât baletul cât și dansul modern și dansul sportiv. În 1999 s-a axat pe breakdance, iar în 2000 i-a fost recunoscut talentul prin înființarea trupei ‘Simplu’. În 2004 și-a deschis propria sală de dans cu specific breakdance și streetdance și a format o nouă trupă de dans ‘Big Bounce’, cu care a câștigat numeroase concursuri de breakdance și streetdance.

A avut apariții și în filmele, ca ‘Furia’, ‘Luger’, ‘Blood and chocolate’ și și-a jucat propriul rol în ‘Un film simplu’. Este și producător muzical, având două studiouri de înregistrări, pe lângă acestea are și o firmă de casting, demonstrând de-a lungul anilor că este un artist complet.

CRBL a participat la două ediții ‘Dansez pentru tine’ și a făcut parte din juriul primului sezon al emisiunii ‘Megastar’.

Este căsatorit cu Elena, coregrafa sa de la ‘Dansez pentru tine’, pe care a întâlnit-o în 2008. Cei doi au o fiică numită Alesia Ecaterina, născută în 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.