30 noiembrie in istorie! La multi ani, MAESTRE

0
497

miticaMitică Popescu este un actor român de teatru și film, în prezent la Teatrul Mic din București.

Sub regimul comunist, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”. A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

S-a născut în București pe data de 30 noiembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță. În prezent este gazda emisiunii de pe TVR 2 „D’ale lu’ Mitică”.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

„Mie nu mi-a plăcut niciodată să împart lumea în două şi am făcut ce-am făcut şi am reuşit. Am refuzat să intru în asemenea probleme, am lăsat mereu de la mine. În teatru nu trebuie să fie numai iubire, dar e absolut nevoie de respect. Ca şi în viaţă. În societatea românească lipseşte respectul, nu vedeţi la TV? Doar să deschizi televizorul şi vezi asta imediat. Eu sunt un om singur şi mă uit foarte mult la TV din cauza asta. Sper că toţi oamenii aceia pe care îi văd în talk-show-uri se respectă mai mult în realitate decât arată acolo. Bărbaţi serioşi care se jignesc, foarte adesea şi doamne care fac acelaşi lucru – şi pentru ce? E jenantă societatea românească prin lupta ei pentru nimicuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.