5 curiozitati despre simpaticul arici

0
1096

Hewlett-Packard

1. Fiecare arici, oricat de mic ar fi el, are corpul ticsit cu 5000 pana la 7000 de tepi. Iar acestia sunt departe de a fi imobili! Cand se simte amenintat, ariciul isi foloseste muschii dorsali pentru a-si fixa tepii intr-o pozitie verticala si a parea, astfel, mai amenintator.

2. Chit ca aricii au devenit animale de companie tot mai raspandite in ultimii ani (cu precadere specia de arici african pitic), exista state in lume unde sunt considerati in continuare creaturi salbatice si, prin urmare, nu pot fi crescuti in casa – cel mult, in gradina, daca vrei sa ii ai aproape. De pilda, statele americane Arizona, California, Georgia, Hawaii, Maine, Pennsylvania si New York interzic cresterea aricilor ca animale de casa!

3. Exista 17 specii distincte de arici, native in Africa, Europa si Asia. Continentul american se bucura de arici doar gratie importurilor, la fel si Australia si Noua Zeelanda.

4. Aricii n-au privirea tocmai agera, insa compenseaza printr-un simt al auzului si al mirosului foarte bine dezvoltate. In orice caz, vederea lor este perfect adaptata stilului de viata, tinand cont de faptul ca aricii sunt animale nocturne.

5. Exista specii de arici, cu precadere acelea din climatele reci, care hiberneaza. Insa, contrar a ceea ce ai putea crede, arici nu dorm, ci intra intr-o stare de amorteala care le permite sa isi conserve energia, prin incetinirea metabolismului si scaderea temperaturii corporale, o metoda care ii fereste si de consecintele neplacute ale gerului aspru al iernii.

 

RASPUNS GHICITOARE : CUMPATUL !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.