5 lucruri mai putin cunoscute despre RATE!

0
670

rate

Ratele sunt, poate, cele mai cunoscute pasari domestice, dupa gaini, insa putini cunosc adevarul complet despre viata acestor pasari fascinante. Iata 5 lucruri inedite despre rate, la care sigur nu te-ai gandit niciodata.

1. Un boboc de rata se va atasa imediat de prima vietate pe care o vede cand iese din ou, motiv pentru care ratele sunt foarte atente pentru a surprinde acest moment.
2. Ratele au corpul acoperit de pene rezistente la apa. Explicatia pentru care penele lor le protejeaza de umezeala este ca acestea au o structura speciala si un strat de ceara acopera fiecare pana. Din acelasi motiv, o rata se poate scufunda sub apa, iar penele din vecinatatea corpului vor ramane perfect uscate.
3. Ratele sunt pasari deosebit de precoce. Ele ies din ou acoperite de puf si pot merge si parasi cuibul la doar cateva ore dupa ce vad lumina zilei.
4. O rata isi poate conduce bobocii chiar si pe distante de kilometri intregi pentru a gasi o locatie potrivita cu apa care sa le ofere loc de inot si sursa de mancare.
5. Dupa imperechere , ratoii au o perioada de o luna in care le cad penele si devin foarte vulnerabili in fata pradatorilor. Acestia nu mai sunt in stare sa zboare sau sa se apere in aceasta perioada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.