9 august in istorie. Whitney Houston ar fi înplinit 53 de ani

0
1062

Whitney Houston s-a născut în data de 9 august 1963 in Newark, New Jersey, SUA și a decedat la data de 11 februarie 2012 în Beverly Hills, California. De-a lungul vieții a fost cântăreață, manechin, actriță și producătoare.

Whitney a inceput să cânte încă de la vârsta fragedă de 11 ani în corul bisericii după care a cântat alături de mama ei, Cissy Houston în cluburile de noapte din zona orașului New York, până când a fost descoperită de către șeful Arista Records, Clive Davis. Cântăreața a lansat șapte albume de studio și trei albume coloane sonore de film, toate având certificare diamant, multi-platină, platină sau aur.

Houston a fost singura artistă care a avut șapte hituri consecutive pe locul unu în Billboard Hot 100, „Saving All My Love for You”, „How Will I Know”, „Greatest Love of All”, „I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, „Didn’t We Almost Have It All”, „So Emotional” și „Where Do Broken Hearts Go”. Ea a fost al doilea artist după Elton John și singurul artist femeie care a avut două premii numărul unu Album Billboard 200, în topurile de final de an Billboard Year-End. Albumul de debut al cântăreței s-a numit „Whitney Houston” și a devenit cel mai bine vândut album al unei artiste femei la acea vreme. Al doilea album de studio, „Whitney” (1987) a devenit primul album al unei artiste care a debutat pe locul unu în clasamentul albumelor Billboard 200. Aparițiile pe MTV și videoclipul „How Will I Know” le-a influențat pe multe artiste de culoare să îi calce pe urme.

Primul rol al lui Houston a fost în filmul, „The Bodyguard” (1992). Coloana sonoră inițială a filmului a câștigat Premiul Grammy pentru albumul anului. Single-ul principal, „I Will Always Love You”, a devenit cel mai bine vândut disc single din istoria muzicii al unei artiste în întreaga lume. Cu albumul, Houston a devenit prima artistă, care a vândut mai mult de un milion de exemplare ale unui album într-o perioadă de o săptămână. Albumul o face singura femeie din top 10 în Lista celor mai bine vândute albume din toate timpurile, ocupând locul patru. Houston a continuat să apară în filme și să contribuie la realizarea coloanelor sonore, inclusiv filmele „Waiting to Exhale” (1995) și „The Preacher’s Wife” (1996).

Discul single „The Preacher’s Wife” a devenit cel mai bine vândut disc single gospel din istorie. La trei ani după lansarea celui de-al patrulea album de studio, „My Love Is Your Love” (1998) și-a reînoit contractul cu Arista Records. Și-a lansat cel de-al cincilea album de studio „Just Whitney” în 2002 și albumul „One Wish: The Holiday Album” cu tema de Crăciun în 2003. În 2009, Houston și-a lansat cel de-al șaptelea album de studio, „I Look to You”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.