9 noiembrie! A incantat mai multe generatii, iar astazi ii spunem LA MULTI ANI

0
1150
UNSPECIFIED - 1978: Alain Delon, French actor. About 1980. JAC-10546-027A (Photo by J. Cuinieres/Roger Viollet/Getty Images)

Alain Fabien Maurice Marcel Delon (n. 8 noiembrie 1935) este un actor și producător francez, câștigător al Premiului César.

Ascensiunea sa a fost rapidă, fiind la vârsta de 23 de ani comparat cu actori francezi celebri ca Gérard Philipe și Jean Marais, precum și cu actorul american James Dean. A fost denumit chiar și Brigitte Bardot în ipostază masculină. De-a lungul carierei, Delon a lucrat cu regizori celebri printre care Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni și Louis Malle.

Delon a devenit cetățean elvețian în 1999, iar compania sa își are sediul în Geneva.

A fost aproape sa devina preot, a servit Franta in razboiul Indochinei, a fost servitor si vanzator, dar a devenit unul dintre cei mai importanti actori din Europa.

De la apariția unei mărci de parfum cu numele său, au existat mai multe produse vândute sub numele Alain Delon: ceasuri, articole de îmbrăcăminte, ochelari de soare și țigarete.

UNSPECIFIED - 1978: Alain Delon, French actor. About 1980. JAC-10546-027A (Photo by J. Cuinieres/Roger Viollet/Getty Images)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.