Akita Inu – rasa monument in tara de origine

0
7381

akita inu

Aceasta rasa a fost creata in secolul al XVII-lea pentru vanatoarea de ursi in provincia Akita din nord-estul Japoniei. Acesti caini sunt considerati simbolul national al tarii lor. Au avut multe utilizari: pentru aport, de companie, de paza. Este una din cele sapte rase declarate monumente ale naturii in Japonia.

Este un caine inteligent, mandru, destul de curajos, ascultator, echilibrat, imperturbabil, cu un puternic instinct de vanatoare, nu latra foarte mult, uneori independent si chiar dominant. Foarte devotat stapanului, este protector cu copiii si ii accepta daca nu il necajesc. Sunt rezervati si neincrezatori fata de straini. Trebuie socializati de mici cu alti caini si alte animale din gospodarie pentru a nu deveni dominanti la maturitate (mai ales fata de cainii de acelasi sex).

Aceasta rasa a devenit foarte cunoscuta odata cu povestea emotionanta a unui caine Akita, pe nume Hachiko care isi conducea zilnic stapanul la gara si inapoi. Din pacate stapanul a murit la servici, dar cainele a continuat toata viata lui sa intampine trenul repspetiv, in speranta ca intr-o zi, din acesta va cobori stapanul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.