Acasă Actualitate Animale rare, puse in bataia pustii – decizie controversata a Ministerului Mediului

Animale rare, puse in bataia pustii – decizie controversata a Ministerului Mediului

9
0

Două animale rare, reprezentative pentru fauna României, au fost trecute pe lista fiarelor periculoase pentru oameni. Este vorba despre râs și pisica sălbatică, vietăți extrem de retrase despre care nu se cunoaște să fi atacat omul. În spatele deciziei, spun activiștii de mediu, se ascunde intenția de a pune animalele în bătaia puștii pentru vânătoarea de trofee, relatează Realitatea Plus.

Ministerul Mediului a scos la licitație caietul de sarcini care va stabili populația de râși și pisici sălbatice. Apărătorii drepturilor animalelor spun că proiectul va sta la baza stabilirii cotelor de împușcare a acestor vietăți din pădurile românești.

Cu toate că râsul și pisica sălbatică sunt protejate prin lege, nu doar la nivel național, ci european, Ministerul Mediului dorește să scoată de sub protecția legii aceste animale și să stabilească noile cote de împușcare ale acestora.

Studiul propus de Ministerul Mediului a stârnit sute de reacții și comentarii pe rețelele de socializare. Iubitorii de animale și-au exprimat indignarea cu privire la împușcarea acestor animale, pe cale de dispariție.

sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.