Balena isi merita locul in topul animalelor destepte. Vezi un clip inedit

0
12894

Balenele ocupă un meritat loc topul animalelor inteligente și există teorii gata să susţină că această ființă misterioasă ar putea fi chiar mai inteligentă decât omul. Acestea sunt animale pline de emoţii. Pot simţi neliniştea, bucuria şi dragostea parentală.

Balenele sunt mamifere cu un creier uriaş (7,8 kg), pe cât sunt de mari pe atât sunt de inteligente, cea mai importantă funcţie este comunicarea. Balenele folosesc un sistem complex de sunete care poate fi auzite pe distanţe de sute de km. Sunetul emis de balene (mai este numit şi “cântecul balenelor”) se aude în special la ciclul lunar, iar în unele cazuri balenele “cântă” până când îi răspunde o altă balena, poate chiar şi la 300 km distanţă. Balenele sunt foarte inteligente şi până la dispariţia de pe Terra ar fi bine să le recunoaştem inteligenţa.

In clipul de fata, balenele vaneaza in grup pentru a prinde un leu de mare. Tehnica este complexa, acestea creand un val pentru a da jos prada de pe micul banc de gheata. Interesant este ca in grup se afla si un pui de balena, care astfel invata de mic sa vaneze, alaturi de adulti. Grupul ataca doar la semnul dat de lider, aflat in cealalta parte a bucatii de gheata.

Raspuns ghicitoare: BALENA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.