Bobbie, cainele minune! A mers peste 4.000 km pentru a-si gasi stapanii

0
3446

BobbieImaginaţi-vă că sunteţi câine şi mâine vă treziţi singur, flămând, la 4.100 kilometri de casă. Singura opţiune pe care o ai este să încerci să te întorci acasă. Şi exact asta a făcut şi Bobbie – Câinele minune, un erou al statului Oregon, care a devenit unul dintrei cei mai faimoşi câini din istorie în urma unei călătorii incredibile, demnă de un film Disney.

Pe data de 2 februarie 1924, câinele în vârstă de doi ani a apărut la uşa stăpânilor săi, familia Brazier. Ceea ce i-a uimit pe aceştia a fost faptul că Bobbie a reuşit să se întoarcă acasă, deşi în urmă cu şase luni el fusese pierdut în timpul unei călătorii în statul Indiana, respectiv la 4.100 kilometri de Oregon.

Dacă la început autorităţile nu au crezut povestea, în urma cercetărilor făcute, câinele a fost declarat erou şi a devenit o legendă, pentru că a reuşit să parcurgă singur această distanţă. Bobbie a devenit un erou, fiind vizitat de peste 40.000 de persoane, primind cheile mai multor oraşe, medalii şi chiar şi un rol într-un film mut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.