Cat are un urs polar la nastere si la maturitate?

0
580

ursi polari

Ursul polar este un mamifer mare greutatea acestuia ajungând pâna la 1000kg (un mascul) si 700kg (o femela); poate atinge inaltimea de 1,8m si 3m lungime. Are blana alba si gheare mari si puternice.

Stratul de grasime de sub piele il ajuta sa se protejeze impotriva frigului. Ursul polar este un inotator foarte bun. Hrana lui preferata este: focile, pasarile si ouale lor sau chiar diverse plante specifice zonei polare. El vâneaza in principal pe calotele de gheata de pe insulele arctice.

In lunile decembrie si ianuarie femelele nasc intre unu si patru pui, cântarind fiecare aproximativ 700g. Puii se hranesc cu laptele mamei si parasesc bârlogul prin martie-aprilie când cântaresc aproximativ 12kg. Puii sun ingrijiti de mama lor pâna la vârsta de cel putin doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.