Cat traieste un caine?

0
7263

catel

Durata medie de viata a cainilor, incluzand toate rasele, este intre 10-13 ani, spun specialistii, cu plus si minus variante ce nu pot fi luate drept reper.

Daca se evalueaza situatia in functie de rase, o durata de viata sub medie, de 8-9 ani, ar avea cainii apartinand raselor: Bull terrier, Bulldog, Terranova, Dogul german, Bloodhound, Dogul de Bordeaux etc.

De cealalata parte, cele mai longevive rase, cu o durata de viata de 14-15 ani, sunt Canisul pitic, Teckelul, Chihuahua, Schnauzerul pitic, cainii terrier de mici dimensiuni.

O alta regula ar fi ca, in general, cainii proveniti din mixarea raselor (asa-zisii “metisi”), indiferent de dimensiuni, traiesc cu un an sau doi mai mult decat rasele pure, din care provin. Oricum, se stie ca rasele de mici dimensiuni traiesc mai mult decat cele mari si ca durata medie de viata a cainilor de talie mare se apropie de durata minima de viata a cainilor de talie mica.

Elementul principal in cresterea longevitatii dar mai ales a calitatii timpului petrecut de animalute langa casa este dragostea si atentia voastra impreuna cu grija fata de sfaturile si recomandarile medicului veterinar profesionist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.