Cateva CURIOZITATI despre un animal indragit, LEMURUL!!

0
940

familie-de-lemuriMultumita aspectului lor neobisnuit si a constructiei diferite fata de alte din aceeasi familie, lemurii au ajuns chiar si personaje de benzi desenate, beneficiind de o mare popularitate dupa aparitia productiei ” Madagascar „. Cu toate acestea, viata acestor primate ramane un mister pentru multa lume.

* Semnificatia cuvantului lemur vine din mitologia latina si inseamna fantome sau spirite. Acest lucru poate avea legatura cu desenul de pe figurile lor, cu ochii si botul subliniate prin cercuri negre, dar si cu faptul ca lemurii sunt mai activi noaptea.

* Lemurii isi folosesc mainile si picioarele pentru a se muta dintr-un copac in altul, dar nu se pot folosi de cozi pentru a sta atarnati, ca alte primate. Ei isi petrec toata viata in varfurile copacilor. Singura exceptie o fac lemurii cu coada inelata, care traiesc la sol.

* Astazi, exista 32 de specii de lemuri, iar 16 dintre ele sunt pe cale de disparitie.

* Inaltimea lemurilor ajunge pana la 45 cm, iar coada lor este deseori mai lunga decat statura, masurand 55 cm.

* Lemurii sunt primate care se gasesc numai in Madagascar si in cateva insule vecine. Tocmai datoira izolarii sale de restul Pamantului Madagascarul a devenit gazda unor specii surprinzatoare si neobisnuite, care nu se mai gasesc nicaieri in lume.

sursa: casa.acasa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.