Ce VITEZA poate prinde un TIGRU SIBERIAN

0
2872

tigru

Tigrul siberian (Panthera tigris altaica), cunoscut si sub denumirea de tigrul Amur, este cea mai mare felina din lume si din pacate, asemeni altor specii de tigrii, este pe cale de disparitie.

Tigrii siberieni sunt cele mai mari feline din lume. In salbaticie majoritatea traiesc in Rusia, dar exista exemplare si in China si Corea de Nord. Exista doar intre 400 si 500 de exemplare care traiesc in salbaticie.

3 dintre cele 8 subspecii de tigri existente pana in 1940 au disparut datorita vanatorii si a distrugerii habitatului natural al animalelor. In ultima suta de ani, populatia acestora a scazut de la cateva sute de mii la doar 5,000 de exemplare.

Tigri siberieni au fost vanati ca si trofeu, dar si pentru ca anumite parti ale corpului acestora sunt folosite in medicina traditionala chineza. Chiar daca este ilegal sa ucizi un tigru, braconajul este in continuare un pericol pentru feline.

Tigrul siberian poate atinge viteze de pana la 80 de kilometri e ora si este un innotator exceptional. Avand in vedere ca trebuie sa reziste la temperaturi scazute, acesta are blana mult mai deasa decat tigrul bengalez de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.