Acasă Actualitate Cel mai inalt dinozaur din sud-estul Europei, expus la Dino Parc Rasnov

Cel mai inalt dinozaur din sud-estul Europei, expus la Dino Parc Rasnov

0
10

Cel mai înalt dinozaur din sud-estul Europei, un Diplodocus care se ridică la peste 11 metri deasupra pământului, o înălţime echivalentă a două girafe puse una peste cealaltă, este expus din această săptămână la Dino Parc Râşnov.

Diplodocus face parte din familia sauropodelor, cele mai înalte creaturi care au existat vreodată pe Pământ.

„Ne-am propus ca înfiecare an să aducem câte un exponat excepţional. Întrecut l-am adus pe Hatzegopteryxthambema, cel mai mare animal zburător ce a existat vreodată, descoperit chiar la noi, în România. În 2019 am profitat de extindere şi de dublarea suprafeţei parcului şi am adus unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit vreodată, Seismosaurus, un gigant de 45 de metri. Anul acesta l-am adus pe Diplodocus, un dinozaur foarte înalt, de peste 11 metri înălţime. Iar planul nostru este să continuăm să investim în astfel de exponate, astfel încât vizitatorii noştri să poată vedea cu ochii lor aceste animale extraordinare care au trăit pe Pâmânt înurmă cu zeci de milioane de ani”, a declarat Adrian Apostu, manager Dino Parc Râşnov.

Dino Parc Râşnov este cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei şi un muzeu în aer liber, unic în România.

Parcul găzduieşte peste 100 de dinozauri atestaţi ştiinţific, reproduşi în mărime naturală, conform ultimelor descoperiri paleontologice.

sursa: news.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.