Cine ne iubesc mai mult, cainii sau pisicile? Vezi ce zice stiinta in acest caz

0
7295

Disputele dintre iubitorii de caini si cei de pisici au fost intotdeauna legate de afectiunea pe care animalele o manifesta fata de oameni. Pentru a clarifica lucrurile, un neurolog a decis sa faca un experiment care sa opreasca odata pentru totdeauna aceste polemici.

Experimentul face parte dintr-un documentar difuzat de BBC2, in cadrul emisiunii ale carei gazde sunt Chris Packham si Liz Bonnin, experti ai raselor animale. Neurologul stia ca patrupezii latratori elibereaza acelasi hormon al dragostei ca al oamenilor, oxitocina, asa ca s-a gandit sa verifice daca acest hormon este prezent si la feline.

Omul de stiinta a recoltat probe de saliva de la 10 caini si de la 10 pisici, de doua ori: cu 10 minute inainte ca acestia sa se joace cu stapanii lor, respectiv imediat dupa o sesiune intensa de joaca. Rezultatele au fost uimitoare. Daca in cazul cainilor, nivelul oxitocinei a crescut in medie cu 57.2%, cresterea in cazul pisicilor nu a depasit 12%.

Cu toate astea, tot stiinta demonstreaza ca pisicile sunt mai bune decat cainii atunci cand vine vorba de supravietuire. Felinele sunt vanatori mult mai abili decat speciile canine si se pare ca acestea au avut un rol important in disparitia a cel putin 40 de rase de caini, pe cand patrupezii iubitori nu se fac responsabili pentru exterminarea vreunei specii de pisici.

sursa: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.