Ciobanescul caucazian – un caine greu, si la propriu, si la figurat!

0
8057

ciobanesc caucazian

 

Este o rasa cu origini stravechi. Descinde din Dogul de Tibet ajuns in zona Muntilor Caucaz odata cu populatiile nomade in urma cu mai bine de 2000 de ani. Pana la inceputul secolului 20 acesti caini au trait relativ izolati si astfel si-au pastrat caracteristicile pure ale rasei, dar a ramas astfel o rasa primitiva.

Mai tarziu locuitorii fostei Uniuni Sovietice au inceput un program de inmultire atenta a acestora pentru a-i folosi ca animale de paza. Numele sau rusesc este Volkodav (cainele lup) sau Ovcharka (cainele ciobanului).

Este un caine inteligent, curajos, vigilent, rezistent si echilibrat. Este foarte devotat, prietenos si protector cu familia. Socializeaza bine si cu prietenii familiei. Are insa un caracter independent si dominant, astfel este neincrezator cu strainii. Are de asemenea un comportament dominant si fata de alti caini.

Este mult folosit pentru paza locuintelor, turmelor de potentialii pradatori (hoti, lupi). Este genul de caine care trebuie sa aiba o slujba, nu un caine de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.