COBRA REGALA, TEMUT de oameni, dar si de alti serpi

0
3315

cobraCobra Regală este cel mai lung şarpe veninos din lume, cu o lungime de până la 6 m, cu o greutate de aproximativ 6 kg. Ea aparţine de familia reptilelor numită Elapide.

Ophiophagus Hannah, denumirea sa pe latină înseamnă „şarpele-mâncător de oameni”. Cea mai mare Cobră Regală din lume se află la Grădina Zoologică din Londra, care are o lungime de 5,7 m. În medie, durata de viaţă a unei Cobre Regale este de aproximativ 20 de ani. Cobra Regală este o specie pe cale de dispariţie, datorită distrugerii pădurilor. Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) apară această specie.

Vânătoarea
Ca şi alţi şerpi, cobra regală primeşte informaţii chimice (miros) prin intermediul limbii ei despicate. Poate sesiza deplasarea prăzii de la 100 m distanţă. După injectarea veninului, cobra începe să înghită prada. Ca la orice şarpe, oasele maxilarului sunt conectate prin ligamente foarte flexibile.

Modul de hranire
Cobra regala se hraneste cu soparle, broaste, soareci, alti serpi mai mici si chiar si pasari. Prada este atacata din pozitie verticala cam o treime din lungimea corpului sau. Isi sperie prada tragandu-si coastele si pielea gatului formand un fel de gluga. De aemenea incurca prada cu ajutorul desenului in forma de ochi de pe gluga. Hrana este inghitita intreaga.

Acest sarpe traieste in Africa, Australia, jungla, Asia de Sud, deserturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.