Cum reacționează 30 de cimpanzei eliberați dintr-un laborator

0
6992

O organizaţie non-profit a reușit să elibereze 30 de cimpanzei care și-au petrecut aproape toată viața în cuști, într-un laborator de cercetare. Ei au fost primii dintr-o serie de 100 de astfel de cimpanzei care și-au început o viață nouă în sălbăticie.

În filmarea de mai jos veți urmări câteva momente emoționante în care cimpanzeii care şi-au petrecut aproape toată viaţa în cuşti învaţă se se bucure de liberate. Unii dintre ei au aproape 50 de ani şi revăd lumea din afara laboratoarelor după zeci de ani. Pentru alții mai tineri, însă, totul este necunoscut și acum putem spune că s-au născut din nou.

Laboratorul este din SUA, aceasta fiind una dintre cele două naţiuni din lume care încă mai folosesc cimpanzeii în scopul cercetării biomedicale. Animalele sunt ținute în cuşti de laborator, și unele dintre ele nu au niciodată şansa se a vedea lumea din afară, cu atât mai puţin de a trăi în sălbăticie.

Momentul a fost surprins de The Humane Society, o organizaţie care are ca scop stoparea acţiunilor de cruzime la care sunt supuşi oamenii şi animalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.