Curiozitati legate de Craciun…

0
568

mosul

 

La posta din Montreal sosea un numar mare de scrisori adresate lui Mos Craciun. Pentru a nu-i dezamagi pe copii, angajatii postei au inceput in 1974 sa raspunda acestor scrisori in numele Mosului. Din 1983 programul de raspunsuri a devenit oficial, iar Mos Craciun a primit o adresa speciala: Mos Craciun – Polul Nord – H0H0H0

Traditia impodobirii bradului de Craciun este de origine germana.
Prima felicitare de Craciun a fost tiparita in Londra, in 1846.
In Marea Britanie, primul brad de Craciun a fost impodobit in 1834, atunci cand Regina Victoria l-a adus pe Printul Albert la Castelul Windsor. Printul, de origine germana, a dus cu el traditia impodobirii bradului si a colindelor de Craciun.
In Italia nu se impodobeau brazi de Craciun, in schimb, se decorau cu fructe piramide mici din lemn.
In Etiopia, de Craciun se sfintesc apele. Oamenii arunca flori in rauri sfintite, apoi intra in apele acestora pentru a fi binecuvantati.
In Suedia, bradul ramane impodobit inca 20 de zile de la Craciun.
Un brad pentru a putea fi folosit ca pom de Craciun are nevoie de 7-10 ani ca să crească.
In Evul Mediu, brazii de Craciun erau atarnati cu varful in jos.
Conform unui recensamant din 1999 a populatiei din America de Nord si Europa, in noaptea de Craciun, Mos Caciun ar trebui sa ajunga la 42,466,666 de case in 12 ore, adica la 983 de case pe secunda.
Se presupune ca inca din anul 200 d. Hr. bradul reprezinta un simbol al Craciunului. Dar traditia impodobirii bradului dateaza din secolul al XVII-lea. In Germania, in 1605, un brad a fost ornat pentru a destine atmosfera “inghetata” din preajma Craciunului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.