Dacă te enervezi repede de obicei, această povestioară te va relaxa

0
3255

JootixO povestioară cu talc și avându-l ca personaj principal pe Buddha a devenit virală pe internet si a fost publicată pe numeroase site-uri și bloguri. Ea ne arată de ce nu este bine sa ne revărsăm mânia asupra celorlalți, dar și cum să facem față insultelor într-un mod demn:

Într-o zi, Buddha se plimba printr-un sat. Un bărbat foarte mânios și nepoliticos a venit la el si a început sa il insulte. “Nu ai niciun drept să îi inveți pe alții”, a țipat el. “Ești la fel de prost ca toți ceilalți. Nu ești nimic altceva decât un șarlatan.”

Buddha nu a fost tulburat de aceste insulte. L-a întrebat în schimb pe tânăr: “Spune-mi, dacă tu cumperi un dar pentru cineva, iar persoana respectivă nu îl primește, atunci cui aparține darul?”

Bărbatul a fost surprins că i-a fost adresată o întrebare atât de ciudată și i-a răspuns: “Mie mi-ar aparține căci eu l-am cumpărat.”

Buddha a zâmbit și a spus: “Exact. Și este fix la fel și cu mânia ta. Dacă tu te enervezi pe mine și eu nu ma simt insultat, atunci mânia cade înapoi pe tine. Atunci tu ești singurul care devine nefericit, nu eu. Tot ceea ce ai făcut a fost să te rănești pe tine.”

“Dacă vrei să încetezi să te rănești singur, trebuie să scapi de mânia ta și să devii in schimb iubitor. Când îi urăști pe alții, tu însuti devii nefericit. Insa cand ii iubesti pe altii, toti sunt fericiti.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.