De astăzi nu vei mai cumpăra niciodată pui de la Kfc

0
19635

Aripioare picante, crispy strips, pulpe crocante și alte preparate din pui cărora nu le putem rezista. Cu asta ne atrage zilnic colonelul Sanders, cel care a pus bazele lanțului american de restaurante fast-food Kfc.

Indiferent câte povești am citi despre mâncarea din astfel de restaurante, nu ne putem abține să nu mâncăm periodic la ele. Ce ar fi însă dacă am putea să ne facem și noi, singuri acasă, pui ca la Kfc? Știm că ți-ar plăcea,
așa că am găsit o rețetă delicioasă pentru tine. După ce o vei încerca, nu vei mai merge niciodată la Kfc.

Pentru început vei avea nevoie de un bol de făină pe care o condimentăm cu sare, piper, praf de usturoi, praf de ceapă și paprika, pe care le amestecăm bine. Într-un alt bol spargem un ou, adăugăm puțin lapte și batem bine. La această rețetă s-au folosit aripioare și copănele (pulpe inferioare) de pui. Poți folosi și piept de pui, însă asigură-te că este cu piele. Așa vei obține acel înveliș crocant.

Trece bucățile de pui prin oul bătut, apoi prin amestecul de făină cu condimente. Repetă procedura, astfel încât fiecare bucată de pui să treacă de două ori prin ou și prin făină. Puiul astfel pregătit se pune la prăjit într-o tigaie adâncă, în ulei încins. Prăjeșete-l timp de 12 – 15 minute. Când puiul va avea o crustă aurie crocantă, atunci vei știi că este gata.

Scoate-l din tigaie pe o farfurie și scurge-l de excesul de ulei pe un șervețel de hârtie. Puiul crocant ca la Kfc este gata! Să ai poftă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.