De ce e bine să ai în casă o pisică! Vezi ce spun specialistii

0
3752

Noi iubim pisicile, tu iubeşti pisicile şi internetul iubeşte pisicile – există foarte multe videoclipuri amuzate cu pisici, la care oamenii se uită atunci când vor să uite de probleme. Este adevărat că animalele au beneficii asupra sănătăţii, dar iată de ce este bine să ai în casă o pisică.

Reduce riscul de boli cardiovasculare. La fel ca şi câinele, pisica poate ajuta la reducerea nivelului de stres. În plus, studiile au arătat că oamenii care deţin o pisică nu suferă de afecţiuni cardiovasculare, inclus atac de cord.

Sunt potrivite pentru copiii cu autism. Studiile realizate de Universitatea din Missouri arată că interactiunea dintre copiii cu autism şi câini este dramatică. În schimb, situaţia este alta atunci când au în jurul lor o pisică.

Previne durerile articulare. „Sunetul pe care-l scot pisicile a fost asociat cu o capacitate terapeutică de vindecare asupra oaselor și mușchilor. Vibrațiile din sunet au un efect pozitiv asupra mobilității articulare”, spun specialiștii.

Bărbații sunt atrași de femeile care au pisici. Cecetările realizate de dr. June Nicolls arată că bărbații sunt atrași de femeile care au pisici sau alt animal de companie. Însă, 90% dintre femeile singure preferă bărbații care au acasă o pisică, deoarece ei sunt mai buni și mai îngrijiți.

Previne infecțiile și problemele respiratorii la copiii. Studiile recente arată că contactul cu aceste animale de companie în primul an de viață poate întări sistemul imunitar al nou-născuților, prevenind în special bolile respiratorii. Pisica oferă o mai bună apărare împotriva bolilor din copilărie, au spus cercetătorii.

Îmbunătățește starea mentală. Așa cum am spus la început, pisica reduce nivelul stresului. Potrivit studiului efectuat de „Cats Protection”, 87% dintre proprietarii de pisici au spus că animalele lor de companie au un impact pozitiv asupra bunăstării lor. Iar 76% au spus că au uitat de stres și de problemele zilnice după ce au început să mângâie și să se joace cu pisica când au ajuns acasă.

sursa: clickpentrufemei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.