Depeche Mode in sarbatoare! Ziua lui Andrew Fletcher

0
275

Andrew John Fletcher (cunoscut ca și “Fletch”) s-a născut pe 8 iulie 1961 la Nottingham, Anglia. Este co-fondator și keyboard-ist al influentei trupe de synthpop Depeche Mode.

Inițial Fletch a cântat la bass într-o formație (French Look) din care mai facea parte Vince Clarke, dar a trecut la sintetizator odată cu intrarea în Composition of Sound, trupă din care mai făceau parte Clarke și Martin Gore. Acești trei muzicieni vor forma apoi Depeche Mode alături de vocalistul David Gahan. Fletch nu a fost niciodată un muzician cu greutate în cadrul grupului, ci mai degrabă un manager. De asemenea, este singurul membru al Depeche Mode care nu a scris niciodată un cântec pentru formație, deși a indicat într-unul din interviuri că ar fi intenționat la un moment dat.

Fletcher este „purtătorul de cuvânt” al formației, fiind cel care cel mai adesea lansează noutăți despre Depeche Mode. Este de asemenea considerat ca un liant în interiorul grupului. În cadrul dezbaterii privind contribuțiile componistice ale lui Martin Gore și David Gahan care urmau să fie incluse pe Playing The Angel, Fletch a fost unul din oamenii cheie care au ajutat la găsirea unei soluții de compromis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.