Despre o rasa istorica: BOXERUL german! Traditie si agilitate

0
1040

boxerulRasa Boxer descinde din Evul Mediu, la formarea ei contribuind, prin mai multe incrucisari, rasele: Bullenbeissern din Brabant, Mastifful si Bulldogul Englez.

La sfarsitul secolului al 19-lea a fost nominalizat ca rasa, odata cu fondarea Clubului german pentru cresterea cainelui Boxer (1896), raspandindu-se foarte repede in toata Germania. Mai tarziu, prin diferite metode de selectie dirijate, s-a obtinut un exemplar de caine Boxer care, pe langa infatisarea armonioasa, prezinta si o vie inteligenta si un caracter deosebit.

Boxerul este un caine puternic dar in acelasi timp armonios, energic, curajos, vigilent. Fidel si atasat stapanului si casei, bland in familie dar banuitor cu strainii, vesel si prietenos, in special cu copiii, dar poate deveni infricosator in anumite imprejurari. Nu este zgomotos si isi rezerva latraturile numai pentru alarma.

Datorita calitatilor sale este usor de dresat. Curat, nepretentios, cinstit, fara prefacatorii sau viclenii, chiar si cand imbatraneste, boxerul este deopotriva un caine de paza, de companie sau utilitar, ca si caine de politie. El apara din instinct stapanul, casa sau masina. Privirea lui atat de blanda capata la nevoie un fulger metalic care ii indeparteaza pe raufacatori. Caine utilitar si de aparare, Boxerul este printre cei mai bine adaptati nevoilor omului.

Caracteristici
Tara in care este inregistrat: Germania
Inaltime: mascul 57 – 63 cm; femela 53 – 63 cm
Greutate: mascul 30 – 35 kg; femela 23 – 35 kg
Culoarea parului: galben, vargat (tigrat – benzi inchise) pe fond galben sau brun; galben; diferite nuante de la roscat inchis pana la galben; masca neagra limitata la regiunea nasului; marcaje albe, limitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.