DRAMA din spatele celor mai frumosi ochi din lume

0
29402

Aceasta fetita superba, gasita de un fotograf in provincia Varanasi din India, traieste o drama.

Ochii ei superbi nu sunt degeaba tristi. Fetita s-ar fi nascut cu HETEROCROMIE completa, o afectiune intalnita mai mult la animale, decat la oameni. Exista pisici, în special rasele Van Turceasca sau Angora Turceasca, asa numitele „pisici cu ochi ciudati”. De asemenea, heterocromia completa este intalnita la Husky Siberian.

In medicina, heterocromia face referire la diferenta culorii irisului, parului sau a pielii. Heterocromia este rezultatul excesului sau carentei relative a unui pigment, numit melanina. Poate fi mostenitã genetic, asa cum ar fi cazul fetitei din India, sau in urma unor boli sau raniri. Heterocromia afecteaza, insa, vederea.

Este insotita de vederea incetosata si durerea ochilor dupa un efort intens. Dupa ce heterocromia s-a instalat, medicii spun ca ochiul nu va mai reveni la culoarea initiala. Nici nu e bine sa faci vreun tratament special in acest scop – risti sa dai nastere unor complicatii si mai mari. In unele cazuri, aceasta afectiune se leaga de cataracta, si atunci culoarea ochilor devine mai putin importanta decat buna lor functionare.

sursa: kanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.