EMOŢIONANT. Un câine care a salvat 7 oameni de sub dărâmături, în urma unui cutremur, a murit de epuizare

0
7995

Un labrador care a ajutat la scoaterea de sub dărâmături a şapte oameni, în urma cutremurului devastator care s-a produs în Ecuador, a murit de epuizare.

Potrivit news.ro, câinele erou care a salvat oameni de sub dărâmături, după cutremurul din Ecuador, din 16 aprilie, a murit de epuizare, după cum au anunţat pompierii din Ibara. Dayko, un labrador alb de patru ani, a petrecut mai multe zile căutând supravieţuitori după seismul cu magnitudinea 7,8.

Vineri, animalul a murit în urma unui “infarct miocardic acut şi unei insuficienţe respiratorii”, au precizat autorităţile. „Acest prieten patruped şi-a dat viaţa făcându-şi datoria. Mulţumim, Dayko, pentru eforturile eroice din Pedernales şi de la diferitele situaţii de urgenţă la care ai fost prezent“.

„Ai ţinut sus stindardul unităţii canine“, au mai adăugat pompierii în omagiul adus pe o reţea socială. Cutremurul din 16 aprilie s-a soldat cu peste 650 de morţi şi peste 2.000 de răniţi. Preşedintele Ecuadorului a declarat că eforturile de reconstrucţie vor costa miliarde de dolari ş vor dura câţiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.