Incredibil! Orașul ăsta numără doar patru locuitori

0
381

Asta da viață liniștită. Un oraș din Canada numără doar patru locuitori. Primarul, o funcționară și doi consilieri locali sunt singurii oameni care locuiesc în Tilt Cove, o așezare peninsulară care, înainte, găzduia peste 2.000 de oameni.

Dacă ai visat mereu la o viață liniștită, fără agitație, trafic sau zgomot, Tilt Cove este destinația perfectă. Cel mai mic oraș din Canada, situat între Newfoundland și Labrador, în estul Canadei, are o populație de doar patru persoane.

Toți cei patru locuitori se ocupă de bunul demers al orășelului, toți având funcții de conducere la primărie. Vremurile de glorie economică din Tilt Cove, fost centru minier de cupru, au apus demult. Acum, nu a mai rămas decât pustietatea. Înainte, orășelul găzduia peste 2.000 de oameni. După ce mina s-a închis în anul 1967, în urma unui accident, locuitorii au fost forțați să părăsească orașul, ușor, ușor.

Margaret Collins, unul dintre locuitori, este funcționară, iar soțul ei, Don, ocupă fotoliul de primar în acest tărâm al nimănui. Fratele lui Don și soția lui sunt consilieri locali. La acești patru oameni se rezumă „demografia” din Tilt Cove. Margaret și Don se ocupă, de asemenea, și de muzeul comunității, care deține mai multe picture, tablouri, scrisori și artefacte care ilustrează istoria orașului, dar și de oficiul poștal.

Familia lui Margaret se află în acest oraș încă din 1813. Își amintește cum, într-o vreme, orașul era aglomerat și o mulțime de oameni se relaxau și se distrau în cafenelele și cluburile de noapte ale orașului. Chiar dacă fiica sa i-a cerut în repetate rânduri să se mute cu ea în alt oraș, deoarece acel loc nu are nimic de oferit, femeia nu vrea să-și părăsească locurile sub nicio formă.

”Nu e nimeni altcineva și sunt bucuroși că lucrurile rămân așa. Încă ne plătim taxele și încă mai primim ceva bani de la govern, deci, încă mai supraviețuim”, a declarat femeia, potrivit Daily Mail.

Abia când sosește vremea caldă, numărul persoanelor crește la 10, datorită turiștilor curioși care se încumetă să străbată un drum nămolos primăvara pentru a vizita Tilt Cove.

sursa: click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.