Indragita BARZA este o pasare muta! Iata si alte curiozitati despre aceasta minunata pasare

0
1072
Migratia berzelor

Migratia berzelor

Barza albă (Ciconia ciconia) este o pasăre migratoare de talie mare care poate fi văzută în România începând cu sfârşitul lunii martie şi poate zăbovi până la începutul lunii septembrie.

În urma cercetărilor efectuate de Societatea Ornitologică Română s-a observat că berzele din România, împreună cu celelalte păsări provenind din Europa Centrală şi de Est, ajung în Africa prin traversarea Bosforului. Berzele zboară cu viteza de maxim 90 de km/oră şi parcurg peste 200 de km într-o singură zi. Primăvara, berzele părăsesc savanele din Africa şi se întorc pe acelaşi traseu care l-au străbătut toamna.

La vârsta de 3-4 ani, femela barză depune în medie 3-4 ouă pe an pe care le cloceşte alternativ împreună cu masculul timp de aproximativ 32 de. Eclozarea ouălor nu are loc în acelaşi timp, ci se petrece în mod separat, în general la intervale de două zile. Numărul mediu al puilor este în general trei dar, în mod excepţional, pot să ajungă la 7.

Puii la început au numai 65-80 de grame, sunt acoperiţi cu un puf alb şi, deşi nu pot încă să se ridice în picioare, reuşesc să scoată un sunet: un clămpănit prin lovirea celor două maxilare. Acesta va fi singurul tip de sunet care poate fi produs de berze, deoarece ele sunt pasari mute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.