Ingenios! 20 de cuiburi de păsări construite în cele mai ciudate locuri

0
8152

Aceste locații remarcabile de cuiburi arată cum păsările se pot adapta la mediul înconjurător. Deși nu toate păsările își construiesc un cuib, toate caută un loc sigur pentru a depune și cloci ouă.

Până de curând se credea că a construi un cuib este o abilitate înnăscută, dar studiile recente sugerează ca și păsările pot învăța și se pot adapta pentru a se îmbunătăți și a evolua.
Cuiburile artificiale, făcute de mâna omului, au existat încă din secolul al 15-lea, al 16-lea. Cum agricultura și urbanizarea a adus modificări mediului prin intermediul defrișărilor, numărul de cuiburi naturale a scăzut. Cuiburile artificiale adaptate, sau crearea de locuri pentru cuiburi, cum ar fi cele prezentate mai jos, sunt o soluție și răspunsul la această problemă.

La noi cele mai întâlnite sunt cuiburile berzelor, făcute în vârful stâlpilor, însă veți descoperi cutii poștale, felinare vechi, semafoare, statui, pantofi, un ceainic, parbrizul unei mașini, ghivece cu flori, pervazul geamurilor și chiar motorul unei mașini care au fost folosite ca locații pentru cuibuirile păsărilor.

Care ți se pare cel mai inedit loc pentru un cuib? Tu ai întâlnit undeva o astfel de situație inedită?

1.

bird-nests-unusual-places-31__605

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.