Koala, un animal pe cale de dispari! vezi câți bani aduce guvernului Australiei

1
543

koala

Koala sunt mandria Australiei, aducand in jur de 1 miliard de dolari economiei continentului, in principal de la turistii care vin in numar mare pentru a vedea aceasta creatura minunata, un simbol national in Australia. Dar, conform unui raport al Fundatiei Australiene Koala, in ultimii 5 ani numarul acestor animale a scazut de la aproximativ 100.000 de exemplare la doar aproximativ 40.000. In acest ritm, se estimeaza ca vor disparea complet pana in anul 2040.

Curiozitati despre Koala

* Koala nu sunt ursi, ei apartinand familiei marsupialelor, acele animale care isi poarta puii in marsupii, precum cangurii.

*Din punct de vedere stiintific, koala este cunoscut ca Phascolarctos Cinereus si este unul dintre diferitele animale native din Australia.

* Blana unui koala este moale precum lana.

* Koala este de culoare gri cu pete albe pe burta, piept si barbie.

* Koala, nativi din Australia, traiesc in Australia de Est si de Sud, nefiind gasiti in Australia de Vest.

* Sunt animale nocturne, adica dorm in timpul zilei si stau treji pe durata noptii. Cu toate acestea, aceste animale deosebite dorm putin pe timp in noapte si se deplaseaza si in timpul zilei. Ei dorm aproape 18 ore in timpul zilei.

* Un alt fapt interesant despre koala este ca acestia se hranesc cu alimente care nu numai ca sunt toxice, dar si sunt sarace in nutrienti si foarte fibroase. Expertii cred ca aceasta alimentatie este motivul pentru care koala dorm atat de mult.

* Acei koala care traiesc in Australia de Sud au blana mai groasa si sunt mai mari decat cei care traiesc in partea de nord a Australiei.

* Koala care se gasesc in partea de nord a Australiei sunt de culoare maro si sunt mai scunzi decat cei din Australia de Sud.

* Koala adora arborii de eucalipt in care stau pe tot parcursul intregii vieti.

* Koala dorm la ramificatiile copacilor de eucalipt.

* Koala au doua degete mari opozabile si inca trei degete. Se folosesc de degetele opozabile pentru a se catara in copaci si a apuca hrana in labute.

* Aceste animale mananca frunzele si scoarta copacilor de eucalipt, frunze care sunt otravitoare pentru alte animale.

* Au un organ pentru digerarea fibrelor in organismul lor. Acest organ este numit cecum si este de 200 centimetri lungime. Acesta contine bacterii care ajuta la digerarea frunzelor de eucalipt.

* Un koala adult mananca aproximativ un kilogram de frunze intr-o noapte.

sursa: roportal.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.