Lucruri nestiute din lumea reptilelor!

0
906

croco*  Exista 8240 de specii de reptile, care traiesc pe aproape fiecare continent al lumii, exceptand Antarctica, unde este prea frig.

* Pe langa sumedenia de animale pe care crocodilii le mananca, in stomacul acestora se gasesc intotdeauna si cantitati importante de pietre. Reptilele inghit pietre mari ce stau in permanenta in burta lor. Se crede ca acestea sunt folosite de crocodili si ca balast, in timpul scufundarilor.

*  Limba unui crocodil este imobila. Ea este atasata de cerul gurii acestui animal.

* Dintre cele peste 3000 de specii de serpi, doar 500 sunt veninosi.

* In Australia, numarul serpilor veninosi il depaseste pe cel al serpilor neveninosi.

* Sute de mii de oameni sunt muscati de catre serpi in fiecare an, din fericire un procent mic isi pierd viata (aproximativ 150 de deces/ an).

* Tuatara este o specie rara de reptile, regasita doar in noua Zeelanda. Desi asemanatoare cu o soparla, tuatara are o conformatie anatomica unica a ochilor si maxilarelor, ce o diferentiaza de alta reptile. De asemenea, poate trai si la temperaturi de sub 4 grade Celsius, o raritate in clasa reptilelor.

* Creierul reptilelor reprezinta doar 1% din masa corporala.

* Maxilarele reptilelor sunt astfel conformate incat nu pot mesteca hrana. Reptilele sunt nevoite sa isi inghita prada intreaga.

* La majoritatea reptilelor inima este formata din 3 incaperi. Crocodilienii sunt singurii care poseda 4 camere cardiace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.