Mandria din Muntii Carpati

0
916

cerb

Cerbul este un animal mamifer care provine din categoria rumegătoarelor (paricopitate), familie ce curpinde circa 45 de specii răspândite pe o suprafaţă largă, cei mai importanţi reprezentanţi fiind renul, elanul şi căprioara. Cerbul prezintă celebrele coarne ramificate care pot atinge dimensiuni foarte mari, semnificând chiar şi numeroasele bătăi purtate cu alte animale, dar şi rangul în grupul în care trăieşte.

Cerbul, mamifer ierbivor, poate ajunge deseori la dimensiuni foarte mari, greutatea sa ajungând până la 320 kilograme, având o înălţime de peste 1,8 metrii (împreună cu ale lor coarne ramificate). În fiecare an, la începutul primăverii masculii îşi pierd coarnele, fenomenul întinzând-se în funcţie de vârsta fiecărui cerb chiar şi până la începutul verii. Acesta poate trăi în până la 20 de ani în libertate, şi 12-14 în captivitate, variaţia aceasta de vârstă depinzând în totalitate de condiţiile de trai şi habitatul în care se află.

Cerbii au mirosul foarte dezvoltat, auzul bun, reuşind a se adapta în majoritatea mediilor în care trăiesc, fiind unele dintre cele mai populare mamifere ierbivore din întreaga lume. Acesta se regăseşte des în zonele de câmpie, în păduri (în special în diferite luminişuri) dar şi în munţi unde reuşesc a ajunge la înălţimi destul de mari. Hrana acestora se comune din lujeri, muguri, scoarţa copacilor, frunze verzi, ierburi uscate, dar şi plante cultivate de om, ajungând deseori a coborî până în curţile localnicilor din lipsa hranei.

RASPUNS GHICITOARE : TIMPUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.