Mierea naturala – cum o deosebim de cea contrafacuta

0
4344

borcan-cu-miere

Studiile facute de catre cercetatori au aratat faptul ca suntem bombardati cu miere contrafacuta. Asa ca va oferim 10 ponturi care va ajuta sa va dati seama daca mierea cumparata este naturala sau nu. De obicei este nevoie de o analiza in detaliu e mierii ca sa se confirme continutul ei, dar aceste ponturi pot fi de ajuns.

  1. Citeste eticheta si ai grija sa nu contina aditivi.
  2. Testul mierii pe foc. Pune cateva linguri de miere intr-o oala mica si pune-o pe foc. Daca mierea e naturala, atunci se va carameliza. Daca e contrafacuta, va deveni spumoasa.
  3. Mierea naturala nu e lipicioasa. Ia putina miere si freac-o intre degete. Daca e naturala, pielea o va absorbi. Daca e contrafacuta, va ramane lipicioasa. Se datoreaza zaharului din ea si indulcitorilor artificiali.
  4. Testul cu furnici. Stim ca furnicile nu se ating de mierea naturala de albine. Pune putina miere intr-un colt. Daca furnicile o ocolesc, atunci e naturala.
  5. Pune putina miere pe o hartie. Asa vedem daca aceasta contine apa. Daca e naturala, hartia nu se va rupe. Daca e contrafacuta, hartia se va rupe din cauza apei din compozitie.
  6. Amesteca un galbenus cu putina miere. Daca mierea e naturala, galbenusul va arata ca fiind gatit.
  7. Mierea naturala se cristalizeaza in timp. Cea falsa arata ca un sirop tot timpul.
  8. Acest truc este cel mai simplu: cand o scurgi intr-un pahar cu apa, cea naturala ramane un sir clar si se aseaza la fundul recipientului, in timp ce mierea contrafacuta se topeste.
  9. Miere pe paine. Pune putina miere pe o felie de paine. Daca e naturala, painea va ramane tare. Cea contrafacuta inmoaie felia dupa putin timp.
  10. Mierea naturala cauzeaza furnicaturi in gura, cea contrafacuta nu are niciun efect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.