Mopsul (PUG), un caine ANTIC!

0
1961

mops

 

Numele acestei rase de catei are provenienta latina, insemnand „pumn strans” (numele in engleza este Pug – derivat din latina, Pugnus – pumn), facand referire la capsorul mic si ridat si fata parca mai mereu suparata.

Mopsii sunt caini de talie mica spre medie, au capul nu foarte mare si rotund cu un gat scurt, pieptul mare, bot negru, ochi mari si expresivi plini parca de iubire. Codita unui catel din rasa Mops este mereu indoita si trebuie sa formeze un Q din doua bucle. Urechile ii sunt mici, negre si indoite.

Alte denumiri ale rasei: Chinese Pug, Puggu, Dutch Bulldog, Mini Mastiff, Carlin.

Rasa Mops a aparut in China acum 2 milenii. Prima insemnare a unui caine cu aceleasi caracteristici, denumit „caine cu bot scurt”, s-a consemnat in jurul anului 400 i. Hr.

Calatoria Mopsului spre Europa incepe inca de la sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea, odata cu primele schimburi comerciale ce au existat intre negustorii chinezi si cei portughezi, spanioli, olandezi, englezi si norvegieni. Datorita dimensiunilor mici, Mopsii s-au raspandit relativ repede deoarece au fost acceptati cu usurinta in marile familii regale europene, ei fiind adevarati catei de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.