Nu știi ce animal de companie să alegi? Încearcă o zebră

0
898

zebra 1

Zebra este un animal sălbatic. Cel puțin așa (cred) că știm majoritatea dintre noi.

Zebra este reprezentată de trei variante de animale care fac parte din specia calului (Equidae), ordinul imparicopitate, (Perissodactyla): Zebra Grevy (Equus grevyi), Zebra de stepă (Equus quagga) și Zebra de munte (Equus zebra). Încrucișările dintre zebre și cai au dat naștere la ‘zebroide’, o variantă intermediară între zebră și cal, și la ‘zebrule’, o încrucișare între zebră și măgar. Zebrele sunt foarte greu de domesticit și nu au devenit niciodată animale de călărie. (Sursă: Wikipedia)

Cu toate că zebrele sunt agresive și pot lovi sau mușca dacă sunt împinse, aproximativ 3000 de americani consideră zebra un substitut exotic pentru cal, astfel că au transformat-o în animal de companie. Deținerea unei zebre este perfect legală în Statele Unite ale Americii.

Unii dintre proprietari au reușit chiar să le facă să se poarte ca un cal și să se lase călărite, ca în cazul lui Timianne Sebright, o tânără de 28 de ani, care își călărește periodic zebra în jurul fermei unde locuiește. Dar nu toate poveștile cu zebre ca animale de companie au un final fericit și unele pur și simplu sunt duse înapoi în sălbăticie.

Raspuns ghicitoare: ZEBRA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.