O poveste tristă de dragoste, terminată într-o zi de vară

0
12124

Într-o zi de vară, un băiat și o fată se plimbau pe o alee dintr-un parc. Deodată băiatul se opri și-i spuse fetei că vrea să îi vorbească.
După ce luaseră loc pe o bancă, băiatul spuse:
– Știi… Dragostea noastră a fost o greșeală, eu nu te iubesc. Am pe altcineva, vroiam să-ți spun de mult, dar nu știam cum.

Băiatul a crezut că fata va începe să plângă și se pregăti să plece pentru a nu-i vedea lacrimile. Fata l-a apucat de mănă și l-a rugat să o asculte, după care se uită în ochii lui și spuse cu calm:
– Sper să o iubești așa cum te iubesc și eu pe tine, dar când dragostea ei se va stinge și inima ta va suferi, și lacrimile-ți vor uda fața, să-ți aduci aminte de mine și de dragostea mea. Observând sinceritatea și glasul calm al fetei, el spuse:
– De fapt, mă așteptam că vei plânge și că mă vei implora să nu plec.
– De ce să te implor să rămâi, dacă în inima ta nu mai este loc pentru mine? Iar acum pleacă…

Din ochi au început să-i curgă lacrimi. Fata își ștergea lacrimile și se uita cum băiatul se îndepărta de ea.

A trecut un an, iar băiatul nu și-o putea scoate din minte pe fata de pe alee și vorbele ei. Permanent îi apărea în față chipul ei, își aducea aminte până și de clipele frumoasă petrecute împreună. Într-un moment își dădu seama că o iubea și că încă o mai iubește și porni să o caute.

Într-un final o găsi, dar era prea târziu. O găsi într-o biserică, înconjurată de multă lume, toți îmbrăcați în haine negre, cu lacrimi în ochi. Se apropie de sicriu și o văzu neînsuflețită.

– Doamne, de ce? stigă el spre cer.
– De ce ai luat-o tocmai acum când mi-am dat seama că o iubesc atât de mult? Fara ea, viața mea nu are rost. De la mulțimea prezentă la înmormântare, băiatul a aflat că fata a decedat în urma unui accident rutier. Singurătatea îi ardea inima, nu mai putea suporta durerea și atunci lua o lamă și își puse capăt zilelor.

Peste 3 zile, la aceeași biserică, înconjurat de o mulțime de oameni, era sicriul băiatului. Mormântul tânărului era alături de cel al fetei, la capul căruia stătea un monument pe care scria ‘Vom fi pe veci alături!’

https://youtu.be/Gqky21AlOhQ

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.