Parinti de parinti: CALUTII de mare

0
583

calutul-de-mare

Singurii peşti care înoată în poziţie verticală sunt căluţii de mare! Aceştia sunt buni înnotători şi îşi petrec timpul ascunşi prin vegetaţia de pe fundul mării, la mică adâncime, hrănindu-se cu plante, mici crustacee, creveti mici precum şi cu larve de peşti.

O altă particularitate a acestei specii este faptul că mascul ramane însarcinat, nu doar femela. Astfel când se împerechează, femela trece ouale din corpul ei într-o husă a masculului, unde acesta le fertilizează acoperindu-le cu sperma sa, dupa care le poartă între 9 şi 45 de zile, până când din aceste oua ies micii caluţi de mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.