Pisica Allerca este… ANTIALERGICĂ! vezi cât costă

0
630

titi

Mulţi dintre iubitorii de pisici nu poat avea una sau mai mutle feline dintr-un motiv foarte solid: Anume suferă de aşa numit-a alergie la părul de pisică, afecţiune reală care se manifestă destul de violent prin strănuturi, senzaţii de sufocare, secreţii apoase nazale şi lacrimale, apariţia de pete roşii pe piele şi mâncărimi nesuferite.

Pentru a evita toată gama insuportabilă a manifestărilor alergiei, oricine îşi poate găsi pisica inimii sale pe care o poate alinta şi mângăia cât doreşte. Asta dacă dispune de aproximativ 6.000$!

Căci atât costă un pisoi care aparţine singurei rase din lume create şi selecţionate exclusiv pentru a produce feline care nu provoacă temuta alergie.
Încă din anul 2006, compania americană Allerca Lifestyle Pets vinde pisoi care nu provoacă deloc (sau într-un procent infim) alergia respectivă la om. Compania afirmă că pisoii ar fi „primele pisici hipoalergice pe baze ştiinţifice din lume). Tot PR-ul companiei ne asigură că pisoii (care sunt livraţi oriunde pe glob la vârsta de 12 săptămâni pentru modica sumă de 5.950 $, minus taxele poştale) sunt extrem de prietenoşi, jucăuşi, afectuoşi şi „gata socializaţi” .

Pisicile din rasa Allerca au fost create din pisici din rasa British Shorthaired, manipulate genetic astfel încât să nu mai aibă alergenii care dau atâta bătaie de cap suferinzilor. Clienţii pot specifica sexul pisoilor şi culoarea dorită, iar compania garantează calităţile hipoalergice ale micilor feline. Vă gândeaţi cumva că ar costa prea mult?

Ei bine, la nivelul anului 2007, compania Allerca anunţa că timpul de aşteptare pentru un astfel de pisoi-minune este de doi ani de zile, din cauza exploziei cererilor venite din toată lumea. De fapt, doritorii trebuie să facă o rezervare şi să plătească companiei suma de 1.950$ pentru ca aceasta să-şi pună motanii şi pisicile la treabă…

Apoi, pe baza cercetărrilor ştiinţifice s-a demonstrat că marea majoritate a a alergiilor la pisici sunt provocate de reacţia organismului uman sensibil la glicoproteina Fel d 1, secretată de pielea şi saliva pisicilor. Această glicoproteină este mai mică decât cea mai minusculă particulă de praf şi poate rămâne în casă sau apartament timp de luni de zile, conform cercetărilor întreprinse de Asthma and Allergy Foundation of America.

sursa: descopera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.