Pisica strazii este… o pisica de rasa, in Brazilia!

0
1830

braziliana

De la „pisica strazii” a ajuns sa fie pisica de rasa pura. Aceasta este Braziliana cu par scurt (Brazilian Shorthair), o pisica de dimensiuni medii, cu ochi expresivi si jucausi.

Braziliana cu par scurt (Brazilian shorthair) dateaza de la jumatatea anilor `80 avandu-si originile pe strazile Braziliei. Se pare ca pisica a fost adusa in Brazilia de catre colonistii europeni. Aceasta rasa nu este inca recunoscuta formal de toate organizatiile de profil care acrediteaza o rasa, de fapt recunosterea ei a venit in momentul in care Federatia Felina a Braziliei a realizat ca trebuie sa existe o rasa felina originara din Brazilia. Astfel, brazilienii au inceput sa compare si sa inspecteze pisicile de pe strazi si au remarcat ca toate arata in acelasi fel si au aceleasi caracterisici. Astfel a luat nastere rasa de pisica braziliana cu par scurt, insa mai exista si alte rase de pisici descoperite pe strada, cum ar fi Americana, Celtica sau Europeana cu par scurt si American Keuda.

Desi este oarecum recunoscuta ca rasa, pisica braziliana a starnit multe controverse in lumea crescatorilor profesionisti de pisici. Cu toate acestea, Braziliana cu par scurt este considerata acum o rasa pura de pisica, trecand de stadiul de pisica de pe strada. In SUA numarul crescatorilor de pisici braziliene este foarte mare spre deosebire de alte zone ale lumii.

Pisica braziliana are un temperament placut, este foarte jucausa, activa si o pradatoare desavarsita. Este inteligenta si invata lucruri foarte repede. Braziliana este o pisicuta foarte afectuoasa, spunandu-se despre ea ca este lipicioasa si se tine scai dupa stapan. Are foarte multa nevoie de dragoste, atentie si ingrijire, iar daca nu veti avea timp sa i-o oferiti pisica va deveni irascibila si suspicioasa.
Braziliana cu par scurt se intelege bine cu copiii, a caror companie o adora. Aceste pisici sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a lega relatii si prietenii cu toti membri familiei, nefiind pisicile unui singur stapan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.